יום רביעי, 9 באפריל 2014

תמונות


































 חלק מהתמונות מהבר מצווה שלי וחלקם מן ילדותי.

יום שלישי, 8 באפריל 2014

"גם אצלך החגיגה נגמרת ובחצות הביתה את הדרך קשה לך למצוא מתוך החשכה אנחנו מבקשים - לקום מחר בבוקר ולהתחיל מבראשית. "

תהליך העבודה היה קשה וכיף מכיוון, שלקח זמן "ללמוד את הבלוג", לכתוב בבלוג ולהוסיף תמונות לבלוג. מצד שני היה כיף: לחפש את המידע, "ללמוד את הבלוג", "ללמוד את האילן יוחסין" וללמוד על המשפחה שלי.

נודע לי על העליה לארץ של הסבים והסבתות שלי.
מה שהתרחש על המשפחה שלי זה שגם אבא שלי וגם אני קרואים על שם הסבא של כל אחד.
למדתי ליצור בלוג.
*מה שהיה חסר לי זה לראות את זה כספר.


המסלול של הסבים והסבתות שלי


יום שבת, 5 באפריל 2014

החג שעובר אצלי במשפחה הוא...

החג האהוב עלי – המימונה
חגיגות המימונה
המימונה הוא חג אותו נהוג בקרב יהדות מרוקו, טוניס ולוב הוא מתקיים מיד במוצאי חג הפסח. ישנם דעות שונות ופירושים שונים למילה מימונה, הדעה הרווחת היא שמקור המילה בערבית שפירושה או מזל או אמונה.
ישנם מספר גישות לעצם קיומו של חג המימונה, כך למשל יש שטוענים שלאור ההבדלים במנהגים בחג הפסח (לדוגמא בין אוכלי קטניות ללא אוכלי קטניות) היהודים היו נמנעים מלארח ולהתארח אחד אצל השני בחג, כדי להימנע מלאכול אחד איש אצל חברו, ולכן כדי לשמר את החברות ולהדגיש את הסיבה בגללה לא אכלו, היו מארחים ומתארחים אחד אצל השני מיד בצאת חג הפסח, לעומת זאת יש שטוענים שהמקור לכך הוא הלכתי ומשמעותו חגיגה ושמחה בסעודה בצאת החג.

ליל המימונה כיום כבר אינו נחלת יוצאי עדות מרוקו טוניס ולוב אלה הפך להיות חגיגה בה משתתפים ומתארכים מכלל העדות. ליל המימונה מתאפיין בחגיגת מטעמים עליהם נפרט בהמשך, כאשר המשפחות המארחות משירות במהלך המימונה את דלת ביתם פתוחה כדי לסמל על הזמנת כל מי שמבקש להיכנס ולהצטרף גם אם ביקש מבלי שהוזמן, ולברך את המצטרפים לחגיגת המימונה ברכת תרבחו ותסעדו. רבים נוהגים להתלבש בבגדים האותנטיים ומסורתיים כגון כפתנים וג'לביות ולהשמיע את שירי העדה.

סמליות רבה ניתן למצוא בשולחן המימונה שלרוב מלא וגדוש בשפע של מאכלים שבעיקרם מתוקים, כדי להדגיש את הברכה לשפע של מתיקות בעתיד.



השורשים שלי

אילן היוחסין שלי: